Zomerlasagne met geroosterde groente
Details
- Servings: 6
Ingredients
- 4 grote courgettes, in plakjes
- 6 grote paprika’s, zaadlijsten en zaadjes verwijderd, in grote stukken
- 2 aubergines, overlangs gehalveerd, in halvemaantjes van 1 cm dik
- 4 el extra vergine olijfolie, plus extra voor het invetten
- 4 volle tl dukkah
- 1 tl scherp paprikapoeder
- 2 tl korianderzaad, grofgemalen
- 150 g verse pesto*
- 500 g ricotta, uitgelekt
- 375 g verse lasagnevellen
- klein bosje basilicum, blaadjes gescheurd
- 2 bollen buffelmozzarella, elk 125 g, uitgelekt, grof gescheurd
- 90 g vegetarische pecorino of harde kaas, fijngeraspt
- zout en vers gemalen zwarte peper
- voor erbij:
- peperige groene salade
Preparation
- 1Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2Doe de groenten in een grote kom, meng de olie, dukkah, het paprikapoeder en korianderzaad erdoor en voeg flink wat zout en peper toe.
- 3Verdeel de groenten over twee of drie grote braadsleden; spreid de groenten goed uit en zorg dat ze niet boven op elkaar liggen. Rooster ze ongeveer 40 minuten in de oven, tot ze zacht zijn en beginnen te verkleuren. Zet ze apart. Je kunt deze stap maximaal 48 uur van tevoren doen; bewaar de groenten afgedekt in de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen voordat je de lasagne samenstelt.
- 4Om de lasagne samen te stellen vet je een ovenschaal van 20 x 30 cm lichtjes in met olie. Spreid een lepel pesto uit over de bodem, verdeel er volle theelepels ricotta over en voeg zout en peper toe. Leg er een laag lasagnevellen op. Leg daar een laag geroosterde groenten en gescheurde blaadjes basilicum op en bedek ze met een laag lasagnevellen.
- 5Ga in deze volgorde door tot je alle ingrediënten hebt gebruikt en eindig met een laag lasagnevellen, bedekt met gescheurde mozzarella en geraspte pecorino. Bak de lasagne 40-45 minuten in de oven, tot deze goudgeel is en borrelt. Serveer met een peperige groene salade.
- 6*bekijk het recept voor palmkoolpesto op onze site.
- Author: Redactie
- Posted: juni 27, 2022