Terug naar overzicht
spaghetti-fritatta

Zo maak je deze spaghetti frittata met aubergine en tomaten

De Nederlandse Meike Krüger reisde de hele wereld over, op zoek naar de lekkerste recepten en mooiste producten. Het resultaat? Het kookboek Een tafel vol dat uitpuilt van heerlijke gerechten uit onder andere Spanje, Georgië, Peru en Thailand, die je allemaal tegelijk op tafel zet. We delen haar lekkerste Italiaanse recepten.

Dit recept komt uit:

Dit spaghetti recept van Meike staat in: De Smaak van Italië editie 5 november|december 2022. Bestel dit nummer los.

Dit keer: zo maak je deze heerlijke spaghetti frittata met aubergine en tomaten

PROBEER OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Preparation Time: 01:30

Ingredients

  • 500 g spaghetti
  • 500 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 tl suiker
  • 3 el goede olijfolie
  • 1 aubergine, in schijven van 1 cm dik
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 bol mozzarella, in stukjes gesneden
  • 100 ml melk
  • 5 eieren, losgeklopt
  • 150 g geraspte jong belegen kaas
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl zout
  • 1⁄4 tl versgemalen zwarte peper

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 200 C.
  • 2Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 3Giet af en laat uitlekken en afkoelen
  • 4Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 5Bestrooi met de suiker en zout en peper en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
  • 6Rooster de tomaten 40 minuten in de oven. Haal ze uit de oven (laat de oven aanstaan) en laat ze even rusten.
  • 7Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin.
  • 8Verdeel de aubergineplakken over de bodem van een ingevette ovenschaal.
  • 9Bestrooi met zout en peper en wat tijm.
  • 10Verdeel achtereenvolgens de tomaten en de spaghetti in een gelijkmatige laag over de aubergine.
  • 11Verdeel de stukjes mozzarella losjes tussen de spaghetti.
  • 12Meng de melk met de eieren en de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
  • 13Giet het ei-kaasmengsel over de ingrediënten in de ovenschaal.
  • 14Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • 15Bak de frittata in de oven in 30 minuten goudbruin en krokant.
  • 16Haal uit de oven en serveer warm of lauwwarm (of de volgende dag gewoon koud, ook lekker.)