Terug naar overzicht

Zo maak je deze lekkere citroencake met pistache

Deze citroencake is heerlijk voor bij de koffie, of als tussendoortje en ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.

Deze recepten komen uit: Old World Italian, Mimi Thorisson

PROBEER OOK:

Details

Ingredients

  • 180 boter, op kamertemperatuur en nog wat om de vorm in te vetten
  • 200 gr kristalsuiker
  • 4 grote eieren
  • 145 g Griekse yoghurt
  • 250 g bloem, gezeefd
  • 90 g pistachebloem*
  • Schil van 1 ½ citroen
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 g pistachepasta*
  • 2 tl fijngehakte ongezouten pistachenootjes
  • Poedersuiker

Preparation

  • 1Verwarm de oven op 180 graden. Vet de cakevorm in met boter.
  • 2In een grote kom meng je de suiker en boter romig en zacht met een garde. Klop de eieren er een voor een doorheen.
  • 3Voeg de yoghurt toe en meng het geheel goed. Dan doe je de bloem, pistachebloem, twee-derde van de citroenschil en bakpoeder erbij en roer je het rustig door elkaar. Roer daarna de pistachepasta erdoor. Giet het geheel in de cakevorm.
  • 4Bak de cake in zo’n 40 minuten gaar of totdat een lange satéprikker die je in het midden prikt er schoon uitkomt. Laat de cake in vorm gedurende 15 minuten afkoelen, haal ’m dan uit de vorm om verder af te koelen.
  • 5Garneer de cake met de fijngehakte pistachenootjes, de overgebleven citroenrasp en wat poedersuiker.
  • 6* Als je geen pistachebloem kunt vinden, doe dan het volgende: maal 90 g ongezouten pistachenootjes fijn in een foodprocessor. Als je ook geen pistachepasta vindt, neem dan 135 g pistachebloem (dat je maakt van 140 g pistachenootjes).