Presentatrice, tv-kok en foodie Miljuschka Witzenhausen is gek op Italië. En dan vooral Toscane. Vanwege het licht, de vergezichten en natuurlijk het eten. Wij delen een van haar favoriete Italiaanse recepten.
Heerlijk en handig (want: zo gemaakt), zo’n Italiaanse frittata met opgeklopte ricotta. Dat vindt Miljuschka nou ook. En je kunt er eigenlijk ieder seizoen groente in kwijt. Van asperges en tuinbonen tot sperziebonen en doperwten.
Miljuschka vertelt over haar Italiaanse herinneringen en favorieten. Je leest erover in editie 4 september|oktober 2022. Blader door het magazine of bestel dit nummer los.
Frittata van Miljuschka
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Porties: 6personen
Ingrediënten
350grgroene aspergeslang en dun
200grtuinbonendubbel gedopt gewicht
20grbladpeterselie
10grmunt
1citroenbiologisch
250grricotta
olijfolie
6eierenL
80grgeraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Snijd de droge uiteinden van de asperges. Snijd dikkere asperges in de lengte doormidden.
Hak de blaadjes van de munt met de peterselie inclusief de steeltjes fijn. Doe ze in een kommetje en rasp de citroenschil erboven.
Doe de ricotta met wat zout in een kom en klop hem met de mixer op lage snelheid in 3 minuten op.
Schep de ricotta in een serveerschaaltje, schenk er een beetje olijfolie over en leg er wat van de gehakte kruiden op.
Maak een dressing door de citroen uit te knijpen en 2 el van het sap te mengen met 6 el olijfolie en wat zout en peper.
Klop in een andere kom de 6 eieren met de geraspte parmezaan, de fijngehakte kruiden en een beetje peper en zout.
Schenk zo veel olie in de pan dat de bodem er net mee is bedekt en zet hem op middelhoog vuur.
Voeg de asperges en tuinbonen toe en roerbak ze 2 minuten.
Schik vervolgens de asperges een beetje gezellig in de pan en giet het eimengsel erover.
Bak de frittata 2 minuten op het vuur en zet de pan dan in het midden van de oven.
Bak de frittata 15 minuten tot het ei helemaal gestold is.
Meng de rucola met de eerder gemaakte dressing.
Stort de frittata op een groot bord en serveer met de salade en opgeklopte ricotta.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen