Hoera, mooi weer! Het perfecte excuus om lekker ijs te eten. Met dit basisrecept kun je vast thuis beginnen; ’t is niet moeilijk!
IJsfanaat Marleen Visser heeft de kunst van het ijs maken volledig in de vingers. Dit is een altijd-goed-basisrecept voor yoghurtijs.
Dit recept maak je makkelijk thuis met behulp van een ijsmachine, blender of wat ijsvormpjes. Want – geen paniek – ook zonder ijsmachine kun je dit ijsrecept maken.
Dit recept is afkomstig uit:
IJs van
Marleen Visser.
Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Yoghurtijs
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 50 minutenminuten
Porties: 5bollen
Benodigdheden
1 ijsmachine optioneel
Ingrediënten
500mlvolle yoghurt
115grsuiker, honing of agavesuiker
1tlvanille-extract
zeezoutfijngemalen
Instructies
Dit recept is voor 5 bollen yoghurtijs.
Meng de yoghurt, suiker, het vanille-extract en een snuf zeezout goed met een garde.
Zet in de koelkast tot het koud genoeg is (10 graden) om in een ijsmachine te bereiden.
Zonder ijsmachine
Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten.
Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn.
Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan. Dit duurt dus een stuk langer maar het ijs is net zo lekker!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen