8gezouten ansjovisfiletsschoongemaakt en in stukjes van 1 cm
50grGaeta-olijven of andere zwarte olijven, afgespoeld, ontpit en fijngehakt
200grkerstomaatjesgehalveerd
2stengels bleekselderijin stukjes van 1 cm
1elkappertjesafgespoeld
160grtonijn op olieblik, uitgelekt
225gebuffelmozzarellain blokjes van 2 cm
8basilicumblaadjesvers, gescheurd
60mlolijfolieextra vergine
2elrodewijnazijn
zeezout
zwarte peperversgemalen
Instructies
Wrijf de rauwe knoflook over het ruwe oppervlak van de friselle. Breek de friselle in stukken en leg ze in een grote ondiepe kom.
Gooi de knoflook weg. Besprenkel de friselle met water en laat ze weken tot ze zacht zijn.
Meng in een grote kom de krulandijvie, ansjovis, olijven, tomaatjes, bleekselderij, kappertjes,tonijn, mozzarella, het basilicum, de olijfolie en azijn.
Giet het overtollige water uit de kom met de friselle. Voeg de friselle toe aan het andijviemengsel. Hussel alles goed, bestrooi het met zout en peper en laat het mengsel minstens 15 minuten marineren voordat je het opdient.