Ga terug
+ servings
Capunata zomerse salade

Zomerse salade uit Zuid-Italië

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 4 friselle
  • 3 el water
  • 75 gr krulandijvie in reepjes
  • 8 gezouten ansjovisfilets schoongemaakt en in stukjes van 1 cm
  • 50 gr Gaeta-olijven of andere zwarte olijven, afgespoeld, ontpit en fijngehakt
  • 200 gr kerstomaatjes gehalveerd
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes van 1 cm
  • 1 el kappertjes afgespoeld
  • 160 gr tonijn op olie blik, uitgelekt
  • 225 ge buffelmozzarella in blokjes van 2 cm
  • 8 basilicumblaadjes vers, gescheurd
  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • 2 el rodewijnazijn
  • zeezout
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Wrijf de rauwe knoflook over het ruwe oppervlak van de friselle. Breek de friselle in stukken en leg ze in een grote ondiepe kom.
  • Gooi de knoflook weg. Besprenkel de friselle met water en laat ze weken tot ze zacht zijn.
  • Meng in een grote kom de krulandijvie, ansjovis, olijven, tomaatjes, bleekselderij, kappertjes,tonijn, mozzarella, het basilicum, de olijfolie en azijn.
  • Giet het overtollige water uit de kom met de friselle. Voeg de friselle toe aan het andijviemengsel. Hussel alles goed, bestrooi het met zout en peper en laat het mengsel minstens 15 minuten marineren voordat je het opdient.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken