Ga terug
+ servings
Venkelsalade uit Sicilië

Venkelsalade

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels middelgroot, liefst bloedsinaasappels
  • 1 venkelknol groot
  • 180 gr zwarte olijven zonder pit en gehalveerd
  • 6 ansjovisfilets op olie fijngesneden
  • 1 tl tijmblaadjes
  • ¼ tl fijn zeezout
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Snijd met een scherp mesje de boven- en onderkant van de sinaasappels. Schil de sinaasappels dik, inclusief het wit, en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe ze in een serveerkom.
  • Snijd de venkelknol in kwarten en verwijder de kern. Snijd de venkelkwarten in zeer dunne reepjes en voeg ze toe aan de sinaasappelpartjes.
  • Meng de olijven, ansjovis, tijm, het zout en wat peper erdoor. Besprenkel de salade met de olijfolie en schep voorzichtig om.
  • Maak af met een snuf zout en serveer meteen.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken