Maak eerst de vulling. Schil en was de aardappelen en breng ze in een grote pan met koud water op matig vuur aan de kook. Test ze na ongeveer 35 minuten door er een vork in te steken: de aardappelen moeten zacht zijn. Zo niet, kook ze dan nog iets langer.
Giet de aardappelen af en verwerk ze vervolgens door een pureeknijper in een grote kom. Voeg de Parmezaanse kaas, fijngehakte peterselie, geraspte knoflook, een snufje nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe. Meng goed.
Maak terwijl de aardappelen koken het pastadeeg klaar: zeef de bloem in een hoopje op het werkblad, maak een kuiltje in de bovenkant en breek de eieren erin.
Bestrooi met een snuf zout, klop de eieren los met een vork en roer ze geleidelijk door de bloem. Kneed het deeg totdat het glad en elastisch is en tot een bal kan worden gevormd. Laat het 30 minuten rusten onder een omgekeerde kom.
Scheur vervolgens een stuk van het deeg af en bedek de rest zodat het niet uitdroogt. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg grof uit met een deegroller. Als je een pastamachine hebt, gebruik die dan om het deeg te verwerken tot je een vel pasta hebt dat dun, licht en sterk is.
Gebruik anders de deegroller om het deeg uit te rollen tot het mooi dun is.
Gebruik een steker om cirkels uit te steken met een diameter van ongeveer 8 cm. Plaats een theelepel vulling in het midden van elke cirkel. Bevochtig de rand voorzichtig met water en vouw de cirkel over de vulling, druk de randen tegen elkaar en knijp er zoveel mogelijk lucht uit.
Sluit de randen van de pastapakketjes volledig af door ze met de tanden van een vork aan te drukken, zodat de vulling er tijdens het koken niet uitloopt. Maak zo alle ravioli.
Verwarm om de bruine boter te maken de boter zachtjes in een kleine pan tot hij begint te schuimen. Laat hem dan voorzichtig verder koken op matig vuur tot kleine bruine kruimels boven komen drijven. Let op: dit gebeurt heel snel, dus zorg ervoor dat het niet verbrandt!
Haal de pan van het vuur en filter de bruine boter door een fijne zeef in een kom. Voeg de hele salieblaadjes toe en laat trekken terwijl je de pasta kookt.
Kook de pastapakketjes in ruim kokend gezouten water. Haal ze zodra ze naar de oppervlakte drijven (na 3-4 minuten) met een schuimspaan uit de pan, schud voorzichtig het overtollige water eraf en doe ze in de kom met de salieboter.
Meng voorzichtig. Verdeel de aardappeltortelli over vier borden, bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer.