Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een tulbandvorm in met een inhoud van 2,5 l.
Klop in een kom de olie, eieren, citroenschil, het citroensap en de yoghurt door elkaar. Zeef boven een andere grote kom de bloem en het bakpoeder. Meng de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden en schenk het eimengsel erin. Klop door elkaar.
Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en bak 45-50 minuten, of tot een cocktailprikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten rusten, zet op zijn kop op een rooster en laat nog 10 minuten rusten.
Maak terwijl de tulband rust het citroenglazuur. Roer de suiker en het citroensap door elkaar. Trek de tulbandvorm er voorzichtig af.
Zet de tulband als die nog heet is op een taartplateau of platte schaal en schenk het citroenglazuur erover. Laat voor het opdienen 10 minuten uitharden.