Breng een pan royaal gezouten water aan de kook en doe de spaghetti erin.
Verhit intussen 3 eetlepels olie in een zware hapjespan. Voeg de broodkruimels toe en bak ze, onder voortdurend roeren, circa 5 minuten op matig vuur tot ze rondom goudbruin zijn.
Schraap de kruimels uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Veeg de pan schoon en doe weer 3 eetlepels olie in de pan. Bak de plakjes knoflook in 1 minuut lichtjes goudbruin.
Voeg de ansjovisfilets toe en roer tot ze beginnen te smelten. Haal van het vuur en voeg de chilivlokken, citroenrasp en gehakte venkel toe.
Giet de gare spaghetti af en vang een kopje pastawater op. Doe de spaghetti terug in de pan, voeg de saus toe en zet weer op het vuur.
Voeg een flinke scheut van het pastawater toe en schep de pasta om zodat hij wordt bedekt met saus. Ziet het er droog uit, voeg dan nog wat extra olie of pastawater toe.
Ben je tevreden en ziet het gerecht er glanzend en vochtig uit, breng het dan nog verder naar wens op smaak.
Voeg de broodkruimels en eventueel nog wat olie toe en schep nogmaals om.
Verdeel over twee borden en voeg vlak voor het serveren nog een extra scheutje olie en wat venkelloof toe.