Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Siciliaanse aardbeiensalade
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
15
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Ingrediënten
400
gr
verse aardbeien
15
pistachenootjes
1
biocitroen
zeste en sap of sinaasappel
8
verse muntblaadjes
fijn geplukt + om extra om te garneren
1
el
bloemenhoning
pure chocoladedruppels
optioneel
Instructies
Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Snijd de aardbeien in de lengte in vieren.
Stamp de pistachenootjes grof met een vijzel.
Meng de zeste van een ½ citroen of sinaasappel, 60 ml citroen- of sinaasappelsap, verse muntblaadjes en honing door elkaar.
Giet het mengsel over de aardbeien en schep het voorzichtig om.
Garneer met wat verse munt en grove pistachenootjes en optioneel wat chocoladedruppels.
Serveer in vier mooie glaasjes. Zet wat je overhoudt afgedekt in de koelkast voor later.
4
van
5
stemmen
Pin recept
Recept afdrukken
Recept uit kookboek: