Ga terug
+ servings
Zucchine alla scapece

Salade van courgette

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes (liefst biologisch)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos munt vers
  • 1 citroen (bij voorkeur een Amalfi-citroen)
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • olie om in te bakken
  • olijfolie extra vergine
  • zout en zwarte peper

Instructies

  • Verhit de oven tot 130-140 °C.
  • Was de courgettes, want de schil eten we ook. Dep ze goed droog. Snij ze met schil en al op een mandoline overlangs in dunne, langwerpige plakken.
  • Leg die los van elkaar op bakpapier op één of twee bakplaten, en laat ze drogen in de oven. Dit duurt minstens 1 uur. Houd ze wel in de gaten, want de ene oven is de andere niet, het is absoluut niet de bedoeling dat ze gaan kleuren; ze moeten echt alleen uitdrogen. Laat de courgetteplakken afkoelen.
  • Verhit een behoorlijke scheut bakolie (niet laten walmen) in een koekenpan en bak – nou ja, frituur met beleid – de plakken lichtjes, een paar tegelijk. Let er vooral op dat ze niet te bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Drapeer de plakken vervolgens mooi op een schaal.
  • Snipper de knoflook, snij de munt fijn en bestrooi er de courgettes mee.
  • Besprenkel het geheel met citroen. Wat fijngeraspte citroenschil erover is ook lekker. Dan nog een scheutje azijn. Breng het gerecht verder op smaak met zout en flink veel versgemalen zwarte peper. En sprenkel dan maar raak met de beste olijfolie die je hebt!
  • Laat de smaken minstens 3 uur op elkaar intrekken in de koelkast. Als je zelfs wacht tot de volgende dag is het nog lekkerder.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken