Eerst die ansjovisjes. Die moeten namelijk schoongemaakt worden, tenzij je dat al door de visboer hebt laten doen. Het is heel gemakkelijk.
Trek de kop eraf en kerf het buikje open, verwijder alles wat er vies uitziet en spoel het resterende visje schoon. Laat de staart eraan.
Zet de oven op de grillstand, als je die hebt; anders maar op de hoogste stand. Probeer zo veel mogelijk hele bladeren van de lofstronken te halen.
Snijd de mozzarella in plakken en die weer in reepjes. Leg de lofbladeren in één ovenschaal of in meerdere schaaltjes.
Bedek elk blaadje met een visje (vers of uit blik) en dat weer met een stukje mozzarella. Snipper de knoflook en prak hem door de panko. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout en de balsamicoazijn.
Verdeel tot slot de aangemaakte panko over de schuitjes en schuif ze in de oven. Blijf erbij, hou het goed in de gaten; binnen een paar minuten is de mozzarella waarschijnlijk al gesmolten en de panko krokant.
Op de gewone ovenstand duurt dit iets langer dan onder de grill. Haal de schuitjes uit de oven en besprenkel ze met olijfolie.