Ga terug
+ servings
Romige pinto bonen David Loftus

Romige borlottibonen

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr borlotti- of pintobonen blik
  • 100 gr crème fraiche
  • 20 gr parmezaan of pecorino fijngeraspt
  • zeezout en peper

Instructies

  • Pel de knoflook, maak de lente-uitjes schoon, snijd alles in ringetjes en bak 2 minuten met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
  • Voeg de borlotti- of pintobonen uit blik toe (met vocht en al), gevolgd door de crème fraîche en laat pruttelen tot je een fluweelzachte saus hebt.
  • Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, roer er de fijngeraspte parmezaan of pecorino door en sprenkel er als je wil een beetje extra vierge olijfolie bij.
  • Heerlijk met geroosterde kip, op een gepofte aardappel of met gestoomde of gebakken visfilets.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken