Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto paradiso
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
40
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Ingrediënten
1
klontje
boter
150
gr
risottorijst
1
l
volle melk
+ wat extra
1
vanillestokje
80
gr
kristalsuiker
30
gr
mascarpone
4
bolletjes
vanille-ijs
150
ml
espresso
warm en sterk
Instructies
Verhit een klontje boter in een pan op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de rijstkorrel glazig wordt.
Voeg een derde van de volle melk toe terwijl je goed roert. Snijd het vanille-stokje doormidden en schraap het merg eruit.
Voeg toe, samen met de kristalsuiker. Wanneer de melk bijna volledig is opgenomen door de rijst voeg je telkens weer wat melk toe.
Kook de risotto in een half uurtje al dente. Het resultaat is een smeuïge, vochtige risotto. Als het te droog is, kun je nog wat melk toevoegen.
Voeg op het eind de mascarpone toe en meng goed. Dit geeft een mooie glans aan je gerecht.
Verdeel de risotto over de borden en voeg een bolletje vanille-ijs toe.
Giet aan tafel de warme espresso erover. Je hoeft niet alle espresso erover te verdelen, maar de hoeveelheid die je zelf lekker vindt.
Nog geen stem
Pin recept
Recept afdrukken
Recept uit kookboek: