Ga terug
+ servings
Risotto Paradiso Sarah Puozzo

Risotto paradiso

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 klontje boter
  • 150 gr risottorijst
  • 1 l volle melk + wat extra
  • 1 vanillestokje
  • 80 gr kristalsuiker
  • 30 gr mascarpone
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 150 ml espresso warm en sterk

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een pan op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de rijstkorrel glazig wordt.
  • Voeg een derde van de volle melk toe terwijl je goed roert. Snijd het vanille-stokje doormidden en schraap het merg eruit.
  • Voeg toe, samen met de kristalsuiker. Wanneer de melk bijna volledig is opgenomen door de rijst voeg je telkens weer wat melk toe.
  • Kook de risotto in een half uurtje al dente. Het resultaat is een smeuïge, vochtige risotto. Als het te droog is, kun je nog wat melk toevoegen.
  • Voeg op het eind de mascarpone toe en meng goed. Dit geeft een mooie glans aan je gerecht.
  • Verdeel de risotto over de borden en voeg een bolletje vanille-ijs toe.
  • Giet aan tafel de warme espresso erover. Je hoeft niet alle espresso erover te verdelen, maar de hoeveelheid die je zelf lekker vindt.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: