Ga terug
+ servings
Paddenstoelen met risoni

Risoni met paddenstoelen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 200 gr shiitakes of portobello’s, in stukjes
  • 250 gr risoni (orzo)
  • 125 ml witte wijn
  • 500 ml groentebouillon of water
  • 1 el peterselie fijngehakte
  • 60 gr Parmezaanse kaas geraspt, extra voor erbij
  • zout en peper
  • citroenpartjes voor erbij

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3-4 minuten, voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak 5-6 minuten tot ze zacht zijn.
  • Roer de risoni erdoor en bak nog 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en blijf roeren.
  • Schenk langzaam de bouillon erbij en laat op laag vuur 12-15 minuten sudderen tot de risoni gaar is.
  • Roer de peterselie en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de risoni over borden en serveer met extra parmezaan, peper en citroenpartjes.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: