Ga terug
+ servings
Ricotta caffe recept

Ricotta al caffè recept

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr ricotta
  • 80 gr witte basterdsuiker
  • 2 tl sterke espresso
  • 1 scheutje rum (optioneel)
  • 100 gr biscuits zachte, eenvoudige, circa 8 stuks
  • 100 ml room geklopt
  • 20 gr pure chocolade geschaafd of geraspt, ter garnering

Instructies

  • Klop de ricotta met een garde (als je liever alle karakteristieke klontjes van de ricotta wilt verwijderen, kun je hem perfect glad maken door hem met een siliconen spatel door een zeef te halen).
  • Voeg de suiker, espresso en rum toe, als je die wilt gebruiken, en klop tot een gladde massa.
  • Verkruimel de koekjes en verdeel de helft van deze crumble over de glazen.
  • Verdeel de helft van het ricottamengsel erover.
  • Voeg een laag van de overgebleven verkruimelde koekjes toe en vervolgens een laag van de rest van het ricottamengsel.
  • Laat 1 uur afkoelen voordat je het toetje serveert, schep er dan de slagroom op en bestrooi met de pure chocolade.
4.20 van 20 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: