Maak het pastadeeg. Zeef de bloem op het aanrecht en maak een bergje met een kuiltje in het midden.
Breek er 1 ei in en voeg de dooiers, de olie en wat zout toe. Kneed grondig, trek langzamerhand de droge elementen naar binnen. Maak er een bal van en laat hem 1 uur onder een schone theedoek rusten.
Maak intussen de vulling. Verhit de olie in een ondiepe pan. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur; roer af en toe.
Voeg de tijm en paddenstoelen toe, breng alles met zout op smaak en laat het 20 minuten pruttelen; roer af en toe. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Roer er dan de kaas door en doe er zout en peper naar smaak bij. Klop het laatste ei in een kom los. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht dun uit en haal er rondjes van 8 cm doorsnee uit.
Bestrijk ze allemaal met losgeklopt ei, leg er wat vulling op, vouw het deeg eroverheen en druk de randen goed aan.
Kook de ravioli in veel water met zout tot ze komen bovendrijven en beetgaar zijn.
Maak intussen de saus. Smelt de boter in een ondiepe pan en roer er de tijm door. Laat de ravioli uitlekken en roer ze voorzichtig door de saus. Schep ze in een warme schaal, zet ze meteen op tafel en geef de kaas er apart bij.