Ga terug
+ servings
Pompoen kastanjesoep recept

Pompoen-kastanjesoep

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr pompoen in grote stukken
  • 1 rode ui in kwarten
  • 80 ml olijfolie plus extra voor eroverheen
  • 2 aardappels geschild en in stukken
  • 200 gr kastanjes (diepvries of uit blik), grof gehakt
  • 200 ml volle melk
  • zout en peper naar smaak
  • slagroom voor erbij (optioneel)
  • Parmezaanse kaas geraspt, voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoen en ui op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ze 30 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Doe de geroosterde pompoen en ui in een grote pan, samen met de aardappels en ongeveer 750 ml koud water. Breng op middelhoog vuur aan de kook, zet dan het vuur lager en laat 30 minuten sudderen, tot de aardappels zacht zijn.
  • Roer de helft van de kastanjes en alle melk erdoor en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een blender tot een zijdezachte massa.
  • Roer de meeste van de overgebleven kastanjes door de soep, maar houd een klein handje apart voor de garnering.
  • Verdeel de soep over kommen, besprenkel met wat extra olijfolie en roer er, als je wilt, een lepel slagroom doorheen.
  • Garneer met de overgebleven kastanjes, wat Parmezaanse kaas en een beetje zwarte peper. Serveer direct.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: