Verwarm de oven voor op 200 °C/180 °C hetelucht. Vet een springvorm van 24 cm in met olie en bekleed de bodem met bakpapier.
Roer in een grote kom de gemalen pistachenoten, sinaasappelschil en de maisgriesmeel door elkaar.
Breek de eieren in een andere kom en klop de honing, het sinaasappelsap en de olijfolie erdoor tot een gladde massa.
Giet het natte mengsel bij het droge en meng goed tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
Bak de cake 40 minuten, steek er een satéprikker middenin. Als de prikker er schoon uitkomt, haal je de cake uit de oven. Zet ’m op een taartrooster om af te koelen in de bakvorm.
Zodra de cake is afgekoeld, haal je hem uit de vorm en zet je hem op een groot bord.
Doe voor de siroop het sinaasappelsap en de honing in een kleine steelpan. Zet de pan op middelhoog vuur, breng de ingrediënten al roerend aan de kook, roer tot ze volledig zijn vermengd.
Haal de siroop dan meteen van het vuur. Prik met een fijne satéprikker een paar gaatjes in de bovenkant van de cake en giet de honing- en sinaasappelsiroop erover. Bestrooi de cake met sinaasappelrasp en pistachenootjes.