Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Polenta met kaas
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
35
minuten
minuten
Servings:
4
-6 personen
Ingrediënten
40
gr
boter
1200
ml
groentebouillon
of water
300
gr
snelkookpolenta
20
gr
gemengde kazen
zoals parmezaan, pecorino, fontina, cheddar, gruyère, gorgonzola en Goudse, geraspt of in heel kleine blokjes
4
salieblaadjes
zeezout
(optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met wat van de boter.
Giet de bouillon of het water in een grote pan en breng aan de kook. Klop geleidelijk de polenta erdoor, blijf roeren om klontjes te voorkomen.
Kook 3-5 minuten tot hij egaal en romig is. Haal van het vuur en klop de helft van de gemengde kazen erdoor.
Breng op smaak met een beetje zout indien nodig (zeker als je water gebruikt in plaats van bouillon).
Giet de helft van het polentamengsel in de ovenschaal, strooi de overgebleven gemengde kazen eroverheen en bedek met de resterende polenta.
Smelt de overgebleven boter met de salie in een kleine koekenpan op laag tot middelhoog vuur en schenk over de bovenkant van de polenta.
Bak in 20 minuten in de oven goudbruin.
5
van 1 stem
Pin recept
Recept afdrukken