3-4ellente-uitjesfijngehakt, plus extra, om te serveren
1elfijngehakte peterselie
1teentjeknoflookgeperst
50grbloem
¼tlbakpoeder
1eilicht geklopt
plantaardige olieom te frituren
mayonaise, tomaat, lente-ui en korianderom te serveren.
Instructions
Breng het water in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de polenta en het zout toe en laat, onder voortdurend roeren, koken tot het dik is.
Haal van het vuur en roer de maïs, lente-ui, peterselie en knoflook erdoor. Laat afkoelen.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en voeg het ei toe.
Roer tot een homogeen beslag en breng op smaak met zout en peper.
Vul een grote pan voor de helft met de olie en verwarm op middelhoog vuur.
Schep steeds een paar eetlepels van het mengsel voorzichtig in de hete olie. Bak een paar minuten, terwijl je de beignets indien nodig draait, tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met mayonaise, gehakte tomaat, lente-ui en koriander.