Doe alle ingrediënten voor de zeeduivelspiesen in een grote mengkom en meng ze voorzichtig, zodat alles is bedekt met olie, zout en peper. Rijg de vis en groenten om en om aan de spiesen, dek de spiesen af en leg ze in de koelkast.
Maak de pesto. Dit is niet voor niets een klassieker, en hij zit ook nog eens vol dingen die goed voor je zijn. Als je de pesto op de traditionele manier wilt maken, heb je een grote vijzel nodig.
Maal de knoflook (met een snufje zout gaat het beter), voeg dan de basilicumblaadjes en pijnboompitten beetje bij beetje toe tot je een dikke puree hebt.
Voeg de olijfolie toe en roer en plet alles door elkaar. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng alles goed. Je kunt de knoflook, basilicumblaadjes en pijnboompitten ook in de kom van een keukenmachine doen en malen terwijl je langzaam de olie toevoegt, alles dan overdoen in een kom en de Parmezaanse kaas erdoor roeren. (Overgebleven pesto kun je in een luchtdicht af te sluiten bakje doen, afdekken met een laagje olijfolie en een week in de koelkast bewaren.)
Verhit een grillpan tot je de hitte voelt als je je hand erboven houdt. Leg de spiesen in de pan en rooster ze 2 minuten. Keer ze dan een slag.
Herhaal dit twee keer, tot de spiesen gelijkmatig geroosterd zijn. Leg de spiesen op twee borden, verdeel de pesto erover en eet smakelijk. Een groene salade is hier ideaal bij.