Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastarecept: cacio e pepe van Cesare al Casaletto
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
15
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Ingrediënten
Zeezout
450
gr
spaghetti
225
gr
Pecorino Romano
fijn geraspt
2
tl
zwarte peper
versgemalen, plus meer om op smaak te brengen
Instructies
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti al dente.
Doe ondertussen in een grote kom 165 gram pecorino romano, peper en een beetje kookvocht en roer dit snel door met een houten lepel tot een pasta.
Schep de pasta er met een grote zeef uit en voeg vlug bij het kaasmengsel. Laat het water koken in de pan.
Voeg al roerend een eetlepel of meer kokend water toe aan het mengsel, totdat er een gladde saus is ontstaan.
Bestrooi de borden met de overgebleven pecorino en serveer direct.
5
van 1 stem
Pin recept
Recept afdrukken
Recept uit kookboek: