Ga terug
+ servings
Pasta met geroosterde paprika David Loftus

Pasta met geroosterde paprika

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr penne
  • 1 bosje bladpeterselie (30 gr)
  • olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook
  • 460 gr geroosterde rode paprika’s uit pot
  • 100 gr geblancheerde amandelen
  • ½-1 tl gedroogde rode chilivlokken
  • olijfolie extra vergine
  • rodewijnazijn
  • 150 gr hüttenkäse

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maal de peterselie (met steeltjes en al) in een blender met genoeg extra vierge olijfolie om er een felgroene olie van te maken, en giet hem in een schoon jampotje.
  • Pel de teen knoflook, doe hem met de rode paprika’s (met vocht en al), amandelen, chilivlokken, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rodewijnazijn en de helft van de hüttenkäse in de blender (schoonmaken hoeft niet), en maal alles superfijn.
  • Laat de penne uitlekken, vang een kopje van het zetmeelrijke kookwater op en doe ze terug in de pan.
  • Giet de paprikasaus erbij, hussel alles op het vuur door elkaar, voeg zo nodig een scheutje kookwater toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Verdeel de pasta over de borden, schep de rest van de hüttenkäse erover en sprenkel er wat van de peterselieolie over.
  • De rest van de olie kan je 3 dagen in de koelkast bewaren of in een ijsblokjeshouder invriezen, voor later.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken