Ga terug
+ servings
Recept voor pasta met aubergine

Pasta met aubergine

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 900 gr stevige aubergine in blokjes van 4 cm
  • 450 gr gedroogde ziti of een andere buispasta
  • 480 ml tomatensaus van goede kwaliteit, zelfgemaakt of kant-en-klaar, opgewarmd
  • 115 gr ricotta salata geraspt
  • 1 hand basilicum grof gesneden, om te garneren
  • zeezout fijn
  • plantaardige olie voor het frituren

Instructies

  • Schenk een laag van circa 5 cm plantaardige olie in een brede pan met zware bodem en verhit de olie op halfhoog vuur tot het heet genoeg is om in te frituren.
  • Dat kun je controleren door een houten lepel in de olie te steken. Onstaan er geen bubbels rond de lepel? Dan is je olie nog niet niet heet genoeg. Zodra je wél bubbels ziet, kun je gaan frituren.
  • Zet een rooster op een bakplaat. Laat wat aubergineblokjes voorzichtig in de hete olie zakken zonder de pan te vol te maken.
  • Frituur ze circa 5 minuten tot ze rondom goudbruin zijn; keer ze af en toe. Schep ze er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op het rooster. Bestrooi ze met zout.
  • Herhaal met de rest van de aubergineblokjes. Kook intussen in een grote pan gezouten kokend water de pasta al dente. Giet af.
  • Doe de pasta in een grote serveerkom en voeg de opgewarmde tomatensaus en de helft van de geraspte ricotta salata en de helft van het basilicum toe.
  • Hussel voorzichtig om te mengen. Schep de gefrituurde aubergine erop en leg daar de rest van de ricotta salata en het basilicum op. Serveer de pasta meteen.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken