Ga terug
+ servings
Yoghurt Cheesecake Passievrucht

Passievrucht-cheesecake ijs

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 2 uur 40 minuten
Servings: 7 personen

Ingrediënten

  • 1 basisrecept voor yoghurtijs (5 bollen)
  • 4 passievruchten pulp eruit geschept
  • 2 el water
  • 3 el suiker
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 200 gr roomkaas
  • 100 gr shortbreadkoekjes of zandkoekjes in kleine stukjes

Instructies

  • Doe de passievruchtenpulp met het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost en de saus iets is ingedikt. Laat afkoelen.
  • Bereid de yoghurtijsbasis volgens het recept (zie de link hierboven in het artikel) en meng de olijfolie en roomkaas erdoor.
  • Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine, voeg tegen het einde de passievruchtsaus en shortbreadkoekjes toe en laat deze nog een paar keer meedraaien in de machine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Zonder ijsmachine: giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3 tot 4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je je saus door het ijs roert. Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan.
  • In het geval van dit recept schep je als laatste de passievruchtsaus en shortbreadkoekjes erdoor en zet je het ijs 7-8 uur in de vriezer.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: