Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Napolitaanse aardappeltaart
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Ingredients
40
gr
boter
plus extra om in te vetten
30
gr
broodkruim
700
gr
aardappelen
geschild en in stukken
2
eieren
30
gr
Parmezaanse kaas
geraspt
50
ml
hete melk
100
gr
scamorzakaas
in kleine blokjes
20
gr
asiagokaas
in kleine blokjes
1
bol
mozzarella
(zo'n 125 gr), uitgelekt en grof gehakt
80
gr
gekookte ham
in kleine stukjes
zeezout
zwarte peper
versgemalen
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in met wat boter en bestrooi met wat broodkruim. Klop overtollig kruim af en bewaar.
Kook de aardappelen in een grote pan met kokend water ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn, laat ze goed uitlekken en pureer ze.
Meng er wat zout en peper door, voeg de eieren, geraspte parmezaan, 30 g boter, hete melk, de helft van alle kazen en de helft van de ham aan toe.
Schep de helft van het aardappelmengsel gelijkmatig in de voorbereide cakevorm, strooi de rest van de ham en kazen erover.
Bedek het geheel met de overgebleven puree. Verdeel de resterende boter erover en bestrooi met de overgebleven broodkruimels.
Bak ongeveer 40 minuten in de oven, tot de taart gerezen en goudbruin is. Haal uit de oven, laat 5 minuten rusten en serveer.
4.67
van
3
stemmen
Pin recept
Recept afdrukken