Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linguine met pistachepesto en tonijn
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
25
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Ingredients
320
gr
linguine
4
el
olijfolie
extra vergine
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
3 á 4
blikken
tonijn
uitgelekt (uitlekgewicht ca. 320 gr)
1
citroen
het rasp en een scheutje sap
zeezout
zwarte peper
versgemalen
Voor de pesto
200
gr
pistachenoten
ongezouten
35
gr
Parmezaanse kaas
geraspt
1
citroen
het rasp
5
basilicumblaadjes
½
teentje
knoflook
160
ml
olijfolie
extra vergine
140
ml
warm water
Instructions
Maak eerst de pesto. Doe hiervoor alle ingrediënten in een blender en pureer tot een gladde consistentie. Zet opzij.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de linguine al dente.
Verhit ondertussen de extra vergine olijfolie in een grote koekenpan, voeg de knoflook toe en fruit een minuutje op middelhoog vuur.
Voeg de stukjes tonijn toe, een beetje zout en peper naar smaak en laat ongeveer een minuut koken om de smaken te laten intrekken.
Giet de linguine af, meng met de pesto en de tonijn en roer goed door elkaar.
Bestrooi met de citroenrasp, een scheutje citroensap en serveer direct.
5
van
3
stemmen
Pin recept
Recept afdrukken
Recept uit kookboek: