Ga terug
+ servings
Kip parma

Kip parma

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 60 ml balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie extra vergine, plus extra voor eroverheen
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 600 gr cherrytomaten
  • 4 á180 gr kipfilets
  • 60 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 2 bollen mozzarella á 125 gr, goed uitgelekt, elk in 4 plakken
  • 4 takjes oregano
  • 8 plakken prosciutto

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Roer balsamico, olie, suiker en zout en peper door elkaar. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en schenk het balsamicomengsel erover.
  • Bak 15 minuten in de oven. Leg de kip op een snijplank en bestrooi met parmezaan en peper.
  • Leg op elke filet 2 plakken mozzarella en een takje oregano. Leg 2 plakken prosciutto op elke kipfilet en wikkel ze eromheen.
  • Leg de kip op de tomaten en besprenkel het geheel met wat olie. Bak 12-15 minuten of tot de kip goudkleurig en gaar is.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: