Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip parma
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
40
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Ingrediënten
60
ml
balsamicoazijn
1
el
olijfolie
extra vergine, plus extra voor eroverheen
1
el
bruine basterdsuiker
zeezout en versgemalen zwarte peper
600
gr
cherrytomaten
4
á180 gr
kipfilets
60
gr
Parmezaanse kaas
fijn geraspt
2
bollen
mozzarella
á 125 gr, goed uitgelekt, elk in 4 plakken
4
takjes
oregano
8
plakken
prosciutto
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Roer balsamico, olie, suiker en zout en peper door elkaar. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en schenk het balsamicomengsel erover.
Bak 15 minuten in de oven. Leg de kip op een snijplank en bestrooi met parmezaan en peper.
Leg op elke filet 2 plakken mozzarella en een takje oregano. Leg 2 plakken prosciutto op elke kipfilet en wikkel ze eromheen.
Leg de kip op de tomaten en besprenkel het geheel met wat olie. Bak 12-15 minuten of tot de kip goudkleurig en gaar is.
Nog geen stem
Pin recept
Recept afdrukken
Recept uit kookboek: