4elolijfolieextra vergine, plus extra voor het besprenkelen
2tlzeezout
2tlvenkelzaad
650mlwitte wijn
2venkelknollenbewaar het venkelblad voor erbij
8kippendijen met bot en vel
1handvol groene olijven
Instructies
Snijd de venkelknollen in de lengte in kwarten en snijd elk kwart in de lengte in drieën.
Stop de kip, venkelplakken en marinade in een afsluitbare plastic zak en leg die een paar uur en liefst een hele nacht in de koelkast.
Verhit de oven de volgende dag tot 200 °C.
Doe de hele inhoud van de zak in een braadslee en leg de kippendijen er met het vel omhoog in. Strooi de olijven erover. Besprenkel de bovenkant van de kip met nog een beetje olijfolie (om het vel bruin te laten worden). Zet de braadslee 1 uur in de oven tot de kip bruin en de venkel zacht is..
Haal de kip uit de oven en kook de saus een paar minuten in door de hele braadslee op het fornuis te zetten of de vloeistof in een pan te gieten en daarin in te koken.
De saus moet lekker plakkerig en ‘jusachtig’ worden. Serveer de kip met de saus erover gesprenkeld en wat vers venkelblad erover.