Ga terug
+ servings
Kaki's met rauwe ham recept

Kaki's met rauwe ham en witlof

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 2 personen

Ingredients

  • el olijfolie extra vergine
  • 1 sinaasappel biologisch, rasp en sap
  • 1 citroen het sap
  • zeezout
  • 2 kaki’s rijp
  • 2 stronken roodlof of andere bittere bladgroente, zoals radicchio
  • 4-6 plakken rauwe ham
  • 1 handvol walnoten

Instructions

  • Maak eerst de dressing door de olijfolie, de geraspte schil en het sap van sinaasappel en citroen met wat zout te kloppen.
  • Schep het amberkleurige vruchtvlees uit de kaki’s en schik het in kwakjes op een serveerschaal.
  • Maak het roodlof met het merendeel van de dressing aan in een grote kom en stort dit over de kaki’s.
  • Sprenkel de rest van de dressing over de kaki’s, leg de plakken ham erop en strooi de walnoten erover. Serveer meteen.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: