Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaki's met rauwe ham en witlof
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
15
minuten
minuten
Servings:
2
personen
Ingredients
2½
el
olijfolie
extra vergine
1
sinaasappel
biologisch, rasp en sap
1
citroen
het sap
zeezout
2
kaki’s
rijp
2
stronken roodlof
of andere bittere bladgroente, zoals radicchio
4-6
plakken
rauwe ham
1
handvol
walnoten
Instructions
Maak eerst de dressing door de olijfolie, de geraspte schil en het sap van sinaasappel en citroen met wat zout te kloppen.
Schep het amberkleurige vruchtvlees uit de kaki’s en schik het in kwakjes op een serveerschaal.
Maak het roodlof met het merendeel van de dressing aan in een grote kom en stort dit over de kaki’s.
Sprenkel de rest van de dressing over de kaki’s, leg de plakken ham erop en strooi de walnoten erover. Serveer meteen.
Nog geen stem
Pin recept
Recept afdrukken
Recept uit kookboek: