Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
IJshoorntjes
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Servings:
8
stuks
Benodigdheden
wafelijzer
kegelvormpje
Ingrediënten
30
gr
roomboter
+ extra om in te vetten
80
gr
poedersuiker
1
el
kristalsuiker
60
gr
eiwit
(ongeveer 2 eieren), op kamertemperatuur
½
tl
vanille-extract
70
gr
tarwebloem
¼
tl
zout
Zwarte chocoladehoorntjes
1
el
cacaopoeder
1
el
geactiveerde kool
beide toevoegen aan het basisrecept
Instructies
Smelt de roomboter en laat afkoelen. Klop de poedersuiker en kristalsuiker met het eiwit in een kom tot het geheel dikker wordt.
Voeg het vanille-extract, de tarwebloem en het zout toe en meng kort.
Voeg de roomboter toe en meng tot een geheel. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat roomboter.
Schep per keer een volle eetlepel beslag op het wafelijzer en verwarm tot het wafeltje goudbruin is.
Rol voorzichtig (de hoorntjes zijn erg heet), maar snel de wafeltjes om een kegelvormpje en laat hard worden.
Nog geen stem
Pin recept
Recept afdrukken
Recept uit kookboek: