Verwarm de oven voor op 180 °C (zonder ventilator).
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de tomaten en halveer ze.
Gebruik een lepel om het vruchtvlees in een grote kom te scheppen en zet de uitgeholde tomaten apart.
Leg het vruchtvlees op een snijplank en hak het fijn met een mes. Doe het gehakte tomatenvlees terug in de kom, voeg het paneermeel, de Parmezaanse kaas, het basilicum, de knoflook en de olijfolie toe en meng goed.
Breng op smaak met peper en zout en eventueel de gehakte chili. Roer alles door elkaar totdat je een soepel mengsel hebt. Als het te vochtig lijkt, voeg dan nog wat paneermeel toe.
Schep het mengsel in de uitgeholde tomaten en leg ze de voorbereide bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak ongeveer 30 minuten, tot het broodkruim goudbruin is.
Haal de geroosterde tomaten uit de oven en laat ze 10-15 minuten rusten. Serveer lauwwarm.