Ga terug
+ servings
Gevulde pasta met ricotta

Gevulde pasta met ricotta

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 250 gr conchiglie (schelpenpasta)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui klein, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 200 gr doperwten (vers of diepvries)
  • 200 gr ricotta
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • ¼ tl nootmuskaat versgeraspt
  • ½ citroen het rasp
  • zout en peper
  • 400 gr tomatenpassata
  • 50 gr Parmezaanse kaas geraspt

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de conchiglie volgens de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3-4 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en roer de doperwten, ricotta, yoghurt, nootmuskaat en citroen- rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel 150 gr passata over de bodem van een ovenschaal van 25 cm. Vul de pasta met het ricottamengsel en leg ze in de schaal.
  • Schenk de rest van de passata erover en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak 20-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken