Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde pasta met ricotta
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Totale tijd:
50
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Ingredients
250
gr
conchiglie
(schelpenpasta)
3
el
olijfolie
1
ui
klein, fijngesneden
1
teentje
knoflook
fijngehakt
200
gr
doperwten
(vers of diepvries)
200
gr
ricotta
50
gr
Griekse yoghurt
¼
tl
nootmuskaat
versgeraspt
½
citroen
het rasp
zout en peper
400
gr
tomatenpassata
50
gr
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de conchiglie volgens de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3-4 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer de doperwten, ricotta, yoghurt, nootmuskaat en citroen- rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel 150 gr passata over de bodem van een ovenschaal van 25 cm. Vul de pasta met het ricottamengsel en leg ze in de schaal.
Schenk de rest van de passata erover en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak 20-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Nog geen stem
Pin recept
Recept afdrukken