Ga terug
+ servings
Geroosterde peren met lardo

Geroosterde peren met lardo

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 43 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stevige peren rijp
  • 1 citroen
  • 4 plakjes lardo flinterdun (de lengte van de peren)
  • balsamicoazijn extra vecchio
  • 2 el geroosterde hazelnoten gehakt
  • 4 kappertjesblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven tot 190 °C. Schil de peren en halveer ze in de lengte. Schep het klokhuis eruit.
  • Snijd elke helft van de stengel tot de onderkant in plakjes van 3 mm dik en houd ze bij elkaar.
  • Schik elke peerhelft in een apart oven-schaaltje. Snijd de citroen doormidden en sprenkel een paar druppels sap over de perenhelften.
  • Plaats de schaaltjes op een bakplaat en bak de peren 25 tot 30 minuten, tot ze zacht genoeg zijn om er gemakkelijk doorheen te prikken, maar niet jam-achtig.
  • Haal uit de oven en leg onmiddellijk een plakje lardo over elke peerhelft.
  • Besprenkel met de azijn, bestrooi met de hazelno-ten en werk af met de kappertjesblaadjes. Serveer warm.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: