Ga terug
+ servings
Gefrituurde artisjok

Gefrituurde artisjok

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 artisjokken klein
  • 2 citroenen het sap
  • 0,5 l water
  • frituurolie
  • 1 snufje zout of fleur de sel

Instructies

  • Snijd het steeltje van de artisjokken en haal de buitenste blaadjes eraf.
  • Snijd een hoedje af en leg de artisjok in een kom met het citroensap en het water.
  • Laat 5 minuten staan. Dep de artisjokken heel goed droog en duw de blaadjes wat open.
  • Frituur ze eerst 5 minuten in de olie op 160 °C. Prik met een vork door de kern om te voelen of ze zacht zijn.
  • Zo niet, frituur ze dan nog wat langer. Wanneer ze zacht zijn, laat je ze enkele minuten afkoelen.
  • Frituur ze daarna nog een laatste keer op 180 °C tot de blaadjes goudbruin zijn.
  • Laat de gefrituurde artisjokken uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over. Serveer meteen warm.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: