Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde artisjok
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Ingrediënten
8
artisjokken
klein
2
citroenen
het sap
0,5
l
water
frituurolie
1
snufje
zout
of fleur de sel
Instructies
Snijd het steeltje van de artisjokken en haal de buitenste blaadjes eraf.
Snijd een hoedje af en leg de artisjok in een kom met het citroensap en het water.
Laat 5 minuten staan. Dep de artisjokken heel goed droog en duw de blaadjes wat open.
Frituur ze eerst 5 minuten in de olie op 160 °C. Prik met een vork door de kern om te voelen of ze zacht zijn.
Zo niet, frituur ze dan nog wat langer. Wanneer ze zacht zijn, laat je ze enkele minuten afkoelen.
Frituur ze daarna nog een laatste keer op 180 °C tot de blaadjes goudbruin zijn.
Laat de gefrituurde artisjokken uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over. Serveer meteen warm.
Nog geen stem
Pin recept
Recept afdrukken
Recept uit kookboek: