Maak het deeg door de beide meelsoorten te mengen met de gist, 100 ml water en de olie. Daarna pas het zout. Zet afgedekt weg op een warme plek.
Verhit de oven tot 180 °C.
Snij de snijbiet in dunne schijfjes, de ui in dunne ringen en de knoflook ragfijn.
Bak de snijbiet met de spinazie gaar in de (rijst)olie en laat goed uitlekken. Knijp desnoods goed met je handen uit. Schep er de ui en de knoflook door. Snij de kruiden fijn.
Rasp de kazen. Klop de ricotta een beetje los en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het deeg in tweeën. Rol het uit tot twee cirkels die in een ronde ovenschaal passen. Vet de ovenschaal in, leg er een deegplak in, leg daar de vulling op en bedek deze met de tweede deeglap. Knijp beide deeghelften aan elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant, zodat er wat lucht kan ontsnappen.
Schuif de taart in de oven en bestrijk hem na 20 minuten met olijfolie. Laat hem nog 10 minuten in de oven staan, maar hou hem wel in de gaten, zodat hij niet verbrandt.