Ga terug
+ servings
Corzetti met majoraanpesto recept Toscanini

Corzetti met majoraanpesto

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 400 gr corzetti vers of gedroogd
  • 70 gr pijnboompitten
  • 40 gr walnoten
  • 6 takjes majoraan (circa 40 blaadjes)
  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • zout naar smaak

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Verdeel de pijnboompitten en de walnoten over een bakplaat en rooster ze 10 minuten.
  • Neem de bakplaat uit de oven en laat de pijnboompitten en walnoten afkoelen.
  • Doe 60 gram van de pijnboompitten, de walnoten, de majoraan en de helft van de olie in de blender.
  • Maal tot een dikke massa met nog enige structuur. Doe deze in een grote kom en roer er met de hand de resterende olie en de Parmezaanse kaas door. Breng op smaak met zout.
  • Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Doe de pasta in de pan en roer door met een houten lepel. Kook de corzetti al dente.
  • Haal de pasta met een schuimspaan uit de pan en voeg ze samen met een grote lepel kookwater toe aan de pesto. Roer voorzichtig door elkaar.
  • Serveer met de achtergehouden majoraanblaadjes en pijnboompitten en een scheutje olijfolie.
5 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken