Ga terug
+ servings
Chocolademousse-tiramisu

Chocolademousse-tiramisu

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 20 minuten
Servings: 12 personen

Ingrediënten

  • 16 lange vingers
  • 1 recept chocolademoussemengsel klaargemaakt tot en met stap 5
  • 1 opgeklopte room voor erbij

Chocoladedipsaus:

  • 2 el cacao
  • 2 el pure ahornsiroop
  • 80 ml melk

Koffiesiroop:

  • 160 ml verse espresso
  • 55 gr fijne kristalsuiker

Instructies

  • Bekleed een cakeblik van 10 x 25 cm met bakpapier.
  • Roer in een kom de cacao en ahornsiroop door elkaar. Klop de melk erdoor.
  • Doop 8 langevingers 3 seconden in de dipsaus en leg ze in het beklede cakeblik.
  • Schep de helft van de chocolademousse erover en herhaal; eindig met een laag mousse.
  • Dek af met een laag bakpapier en een laag plasticfolieen zet 6 uur of een nacht in de koelkast.

Maak de koffiesiroop:

  • Verwarm een antiaanbakpan op laag vuur. Schenk de espresso en suiker erin en roer tot de suiker oplost. Laat 10-12 minuten heel zacht koken, of tot er een dikke siroop over is. Laat afkoelen.
  • Leg de tiramisu op een platte schaal en verdeel de opgeklopte room en koffiesiroop erover.
3.50 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: