1receptchocolademoussemengselklaargemaakt tot en met stap 5
1opgeklopte roomvoor erbij
Chocoladedipsaus:
2elcacao
2elpure ahornsiroop
80mlmelk
Koffiesiroop:
160mlverse espresso
55grfijne kristalsuiker
Instructies
Bekleed een cakeblik van 10 x 25 cm met bakpapier.
Roer in een kom de cacao en ahornsiroop door elkaar. Klop de melk erdoor.
Doop 8 langevingers 3 seconden in de dipsaus en leg ze in het beklede cakeblik.
Schep de helft van de chocolademousse erover en herhaal; eindig met een laag mousse.
Dek af met een laag bakpapier en een laag plasticfolieen zet 6 uur of een nacht in de koelkast.
Maak de koffiesiroop:
Verwarm een antiaanbakpan op laag vuur. Schenk de espresso en suiker erin en roer tot de suiker oplost. Laat 10-12 minuten heel zacht koken, of tot er een dikke siroop over is. Laat afkoelen.
Leg de tiramisu op een platte schaal en verdeel de opgeklopte room en koffiesiroop erover.