Ga terug
+ personen

Appeltaart met bladerdeeg

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 40 gr boter
  • 1 pakje bladerdeeg +gekoeld bloem, om te bestuiven
  • vanille-ijs of slagroom voor erbij

Vulling

  • 5 kookappels
  • 80 gr kristalsuiker
  • ½ citroen rasp en sap
  • 1 tl kaneel gemalen

Glazuur

  • 1 eidooier
  • 40 gr kristalsuiker

Instructies

  • Maak eerst de vulling. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukken en doe ze in een grote koekenpan met de suiker, citroenrasp en -sap. Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat 10-12 minuten sudderen tot de suiker is opgelost. Roer dan de kaneel erdoor en kook nog 4-6 minuten, tot de appels wat zachter zijn maar nog hun vorm hebben. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 26 cm in met boter. Rol op een met bloem bestoven oppervlak een paar plakken balderdeeg uit tot een cirkel waarmee je de vorm – ook de randen – kunt bekleden.
  • Leg het deeg in de vorm en vul met de afgekoelde appelvulling. Rol de rest van het deeg uit en leg dit bovenop de vulling.
  • Snijd overtollig deeg weg en druk de randen goed aan. Klop in een kommetje de eidooier met 1 el water los. Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart en strooi er suiker overheen. Bak de appeltaart 45-50 minuten, tot hij goudbruin is.
  • Serveer warm met vanille-ijs of slagroom.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken