Ga terug
+ servings
Amaretto sour

Amaretto sour

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 1 cocktail

Ingrediënten

  • 60 ml amaretto likeur
  • 30 ml citroensap
  • 5 ml suikersiroop
  • 1 dash Angostura bitters (1 ml)

Instructies

  • Schenk de amaretto, het citroensap, de suikersiroop en Angostura bitters in een shaker tin
  • Breek het ei en splits het eigeel van het eiwit. Doe dit boven de ongevulde helft van de cocktailshaker. Mocht er dan toch per ongeluk een beetje eigeel in het eiwit belanden, dan kun je het weggooien en opnieuw proberen zonder dat je alle andere ingrediënten ook weg moet gooien.
  • Doe het eiwit bij de overige ingrediënten in de eerste shaker tin.
  • Vul de shaker tin met ijsblokjes en shake hard.
  • Open de cocktailshaker en strain de cocktail terug in de kleine shaker tin. De ijsblokjes doe je vast in een voorgekoeld rocks glas.
  • Zet de grote shaker tin weer op de kleine en shakeeen tweede keer. Je doet nu een reverse dry shake in een cocktailshaker zonder ijsblokjes.
  • Open de cocktailshaker en schenk de cocktail uit over de ijsblokjes in het glas.
  • Garneer met een sinaasappelzest.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: