Katie Parla levert met het kookboek Grandi Gusti een culinaire liefdesbrief af aan de rustieke keuken van Zuid-Italië. De Amerikaanse culinair journalist woont in Rome en deelt recepten van populaire maar ook bijna vergeten, authentieke gerechten.
Iets meer dan tien jaar geleden ontstond in Milaan een bloeiende cocktailbeweging die zich langzaamaan ook naar het zuiden heeft verspreid. Toch blijft het daar lastig om iets te vinden dat ingewikkelder is dan een Spritz of exotischer dan een Mojito. De grote uitzondering is Quanto Basta, een cocktailbar in het historische centrum van Lecce, waar Italiaanse en geëxporteerde dranken worden gemixt. In zijn Witch on the Beach roert barman Mauro Urro een kruidenrijke gin door met saffraan getrokken Liquore Strega in deze aangepaste Gin Sour.
Dit recept is afkomstig uit:
Grandi Gusti van
Katie Parla, je kunt het boek hier vinden.
Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Witch on the beach
Ingrediënten
45mlLondon Dry Gin
15mlLiquore Strega
15mlcitroensapversgeperst
15mlsimpele siroop(zie recept hieronder)
½passievrucht het pulp
1scheutje sodawater
citroenschil
takje munt vers
Voor de Simpele Siroop
200mlsiroop
400grkristalsuiker
250mlwater
Instructies
Schenk de gin, Strega, het citroensap, de simpele siroop en passievruchtpulp in een tumbler met ijs.
Roer en schenk er scheut sodawater bij. Garneer met de citroenschil en een takje verse munt.
De simpele siroop maak je zo: meng in een steelpannetje de suiker en het water. Verhit het 3-5 minuten al roerend op middelhoge-hoge kookstand tot de suiker is opgelost.
Neem de pan van het fornuis en laat de siroop circa 15 minuten afkoelen. Bewaar hem maximaal 2 weken in een afgesloten fles of pot in de koelkast.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen