Terug naar overzicht
Wafeltjes met pistachecrème

Wafeltjes met pistachecrème en rood fruit

De Zilveren Lepel – Bakboek is de eerste editie die zich helemaal richt op dolci, het Italiaanse woord voor zoetigheden. 

Het boek neemt je mee naar de basis van de Italiaanse patisserie, met stap-voor-stapuitleg waardoor je dolci bijna niet kunnen mislukken. Ook biedt het inspiratie voor de meest bijzondere zoete toetjes. En natuurlijk kan het recept voor klassieke Italiaanse desserts als tiramisù en semifreddo niet ontbreken. Op de redactie maken we vandaag heerlijk krokante wafeltjes met romige pistachecrème – dé Italiaanse delicatesse die we ’t liefst overal op willen smeren – en bosvruchtjes.

Wafeltjes met pistachecrème

Wafeltjes met crème van pistache

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 60 gr boter
  • 60 gr suiker fijn
  • 60 gr eiwitten ongeveer 2 eieren
  • 60 gr bloem type "00" of patentbloem
  • snuf zout

Pistachecrème

  • 60 gr pistachepasta ongezoet
  • 200 ml slagroom

Versiering

  • 100 gr bosvruchten
  • 2 el gedroogde rozenblaadjes

Instructies

  • Verhit de oven tot 200 ˚C of de heteluchtoven 180 ˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de boter in kleine blokjes, doe ze in een kom en laat ze bij kamertemperatuur zacht worden. Klop de boter en suiker met een handmixer bleek en romig. Doe de eiwitten erbij, zeef de bloem in de kom, voeg een snufje zout toe en klop er een glad, vloeibaar mengsel van.
  • Giet het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 3 mm. Werk in meerdere porties en spuit het beslag in flinterdunne plakjes van ongeveer 6 cm diameter, met een tussenruimte van 5 cm op een bakplaat met bakpapier. Bak de wafeltjes 5–6 minuten in de oven, tot de randjes goudbruin beginnen te worden.
  • Schep ze wanneer ze nog warm zijn heel voorzichtig van het papier, leg ze in ronde siliconen vormpjes en druk ze er met je vingers in. Laat ze afkoelen.
  • Doe voor de pistachecrème de pistachepasta met de slagroom in een kom en mix met de staafmixer tot een gladde crème. Schep een halve theelepel pistachecrème in elk wafeltje. Garneer elk wafeltje met een of twee bosvruchtjes en strooi de gedroogde rozenblaadjes erover. Serveer ze meteen.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.