De Zilveren Lepel – Bakboek is de eerste editie die zich helemaal richt op dolci, het Italiaanse woord voor zoetigheden.
Het boek neemt je mee naar de basis van de Italiaanse patisserie, met stap-voor-stapuitleg waardoor je dolci bijna niet kunnen mislukken. Ook biedt het inspiratie voor de meest bijzondere zoete toetjes. En natuurlijk kan het recept voor klassieke Italiaanse desserts als tiramisù en semifreddo niet ontbreken. Op de redactie maken we vandaag heerlijk krokante wafeltjes met romige pistachecrème – dé Italiaanse delicatesse die we ’t liefst overal op willen smeren – en bosvruchtjes.
Wafeltjes met crème van pistache
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Porties: 8personen
Ingrediënten
60grboter
60grsuikerfijn
60greiwittenongeveer 2 eieren
60grbloemtype "00" of patentbloem
snufzout
Pistachecrème
60grpistachepastaongezoet
200mlslagroom
Versiering
100grbosvruchten
2elgedroogde rozenblaadjes
Instructies
Verhit de oven tot 200 ˚C of de heteluchtoven 180 ˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd de boter in kleine blokjes, doe ze in een kom en laat ze bij kamertemperatuur zacht worden. Klop de boter en suiker met een handmixer bleek en romig. Doe de eiwitten erbij, zeef de bloem in de kom, voeg een snufje zout toe en klop er een glad, vloeibaar mengsel van.
Giet het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 3 mm. Werk in meerdere porties en spuit het beslag in flinterdunne plakjes van ongeveer 6 cm diameter, met een tussenruimte van 5 cm op een bakplaat met bakpapier. Bak de wafeltjes 5–6 minuten in de oven, tot de randjes goudbruin beginnen te worden.
Schep ze wanneer ze nog warm zijn heel voorzichtig van het papier, leg ze in ronde siliconen vormpjes en druk ze er met je vingers in. Laat ze afkoelen.
Doe voor de pistachecrème de pistachepasta met de slagroom in een kom en mix met de staafmixer tot een gladde crème. Schep een halve theelepel pistachecrème in elk wafeltje. Garneer elk wafeltje met een of twee bosvruchtjes en strooi de gedroogde rozenblaadjes erover. Serveer ze meteen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen