Terug naar overzicht
Vitello tonnato recept

Vitello tonnato, kalfsvlees met tonijnsaus uit Lombardije

Vlees en vis gaan niet altijd goed samen, maar in dit gerecht vormen zij een fantastisch huwelijk. Vitello tonnato is voornamelijk populair in de regio’s Lombardije en Piemonte.

Om een heerlijk gerecht zoals deze met kalfsvlees te bereiden, hoef je geen keukenprins of -prinses te zijn. Je kan er alle kanten mee uit en het is uitermate geschikt rondom de feestdagen.

Dit recept voor vitello tonnato: kalfsvlees met tonijnsaus komt uit De Smaken van Italië van Claudia Roden. Meer mooie kookboeken kun je vinden in onze shop.

Wijntip: onze wijncolumnist Esmée Langreis tipt de lekkerste wijn voor bij dit gerecht.
Vitello tonnato recept

Vitello tonnato

Voorbereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel klein
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad gehalveerd
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout
  • 1 k mager kalfsvlees opgebonden als rollade
  • 200 gr tonijn uit blik op water
  • 10 ansjovisfilets op olie
  • 2 el kappertjes
  • 2 gekookte eieren eidooiers
  • 1 citroen het sap
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • kappertjes om mee te garneren
  • bladpeterselie fijngehakt

Instructies

  • Breng in een grote pan het water, ui, wortel, bleekselderij, laurierblad, azijn en wat zout aan de kook. Leg hier vlees in en laat het op een laag vuur in ongeveer een uur gaar koken.
  • Laat het vlees afkoelen in de ontstane bouillon. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in flinterdunne plakjes. Bewaar de bouillon.
  • Doe de tonijn, ansjovisfilets, kappertjes, eidooiers, citroensap, olijfolie en wat zout in de blender en maal het geheel tot een mooie, gladde saus. Mocht de saus te dik en korrelig blijven, dan kan je wat van de bouillon toevoegen. Proef de saus op zout.
  • Leg op ieder bord een paar plakjes vlees en bedek deze met de saus. Garneer met kappertjes en fijngehakte bladpeterselie.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.