Vitello tonnato, kalfsvlees met tonijnsaus uit Lombardije
Vlees en vis gaan niet altijd goed samen, maar in dit gerecht vormen zij een fantastisch huwelijk. Vitello tonnato is voornamelijk populair in de regio’s Lombardije en Piemonte.
Om een heerlijk gerecht zoals deze met kalfsvlees te bereiden, hoef je geen keukenprins of -prinses te zijn. Je kan er alle kanten mee uit en het is uitermate geschikt rondom de feestdagen.
Dit recept voor vitello tonnato: kalfsvlees met tonijnsaus komt uit De Smaken van Italië van Claudia Roden. Meer mooie kookboeken kun je vinden in onze shop.
Wijntip: onze wijncolumnist Esmée Langreis tipt de lekkerste wijn voor bij dit gerecht.
Vitello tonnato
Voorbereidingstijd: 1 uuruur10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur25 minutenminuten
Porties: 6personen
Ingrediënten
1ui
1wortelklein
1stengel bleekselderij
1laurierbladgehalveerd
1elwitte wijnazijn
zout
1kmager kalfsvleesopgebonden als rollade
200grtonijn uit blikop water
10ansjovisfiletsop olie
2elkappertjes
2gekookte eiereneidooiers
1citroenhet sap
2elolijfolieextra vergine
kappertjes om mee te garneren
bladpeterseliefijngehakt
Instructies
Breng in een grote pan het water, ui, wortel, bleekselderij, laurierblad, azijn en wat zout aan de kook. Leg hier vlees in en laat het op een laag vuur in ongeveer een uur gaar koken.
Laat het vlees afkoelen in de ontstane bouillon. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in flinterdunne plakjes. Bewaar de bouillon.
Doe de tonijn, ansjovisfilets, kappertjes, eidooiers, citroensap, olijfolie en wat zout in de blender en maal het geheel tot een mooie, gladde saus. Mocht de saus te dik en korrelig blijven, dan kan je wat van de bouillon toevoegen. Proef de saus op zout.
Leg op ieder bord een paar plakjes vlees en bedek deze met de saus. Garneer met kappertjes en fijngehakte bladpeterselie.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen