Frisse venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven
De Siciliaanse keuken tovert zonneschijn op je bord met de beste tomaten, aubergines, beroemde sinaasappels, citroenen en olijfolie.
We delen een recept uit het kookboek De Keuken van Sicilië van Fabrizia Lanza voor venkel-sinaasappelsalade met
zwarte olijven
(insalata di finocchi e arance con olive). De combinatie van venkel en sinaasappel maakt dit tot een heerlijk fris bijgerecht, perfect voor warme zomerdagen.
Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie.
Of bestel het kookboek in combinatie met een abonnement in onze shop.
Snijd met een scherp mesje de boven- en onderkant van de sinaasappels. Schil de sinaasappels dik, inclusief het wit, en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe ze in een serveerkom.
Snijd de venkelknol in kwarten en verwijder de kern. Snijd de venkelkwarten in zeer dunne reepjes en voeg ze toe aan de sinaasappelpartjes.
Meng de olijven, ansjovis, tijm, het zout en wat peper erdoor. Besprenkel de salade met de olijfolie en schep voorzichtig om.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen