Gezonde puree van tuinbonen, dipsaus met mediterrane garnering.
In Zuid-Italië gebruiken ze deze tuinbonenpuree als dipsaus of als een gezond bijgerecht voor bij vlees en vis. Foodstylist en kok Susie Theodorou deelt hier haar recept, zij laat zich inspireren door de keukens van mediterrane landen en is zeer vertrouwd met de mediterrane keuken en levensstijl.
Tuinbonenpuree
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 45 minutenminuten
Totale tijd: 55 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
225grtuinbonen
900mlwater
1uimiddel groot, grof gehakt
snufje zeezoutvlokken
75mlolijfolieextra vergine, plus extra om mee te besprenkelen
1citroensap
tomaatjes, olijven, rozemarijnals topping
pitabroodvoor erbij
Instructies
Doe de tuinbonen in een grote pan met deksel, giet het water erbij en breng het aan de kook. Schuim het kookvocht zo nodig af. Draai het vuur laag en voeg de gehakte ui toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 30 minuten koken.
Haal het deksel van de pan, roer de bonen door en breng ze op smaak met zout. Laat de bonen zonder deksel nog 15 minuten koken, tot het meeste vocht is verdampt en de bonen heel zacht zijn. Laat ze een beetje afkoelen. Schep de bonen in de keukenmachine of blender.
Meng ze tot een heel gladde puree terwijl je ondertussen beetje bij beetje de olijfolie en het citroensap toevoegt. Proef en voeg zo nodig nog wat extra citroensap en zout toe. Verdeel de puree over een groot bord.
Serveer met garnering als tomaatjes (3 minuten bakken in de pan), olijven en rozemarijn en geef er pitabrood bij.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen