In haar boek Too Easy laat Donna Hay zien hoe makkelijk groots genieten kan zijn – snel, simpel en altijd vol smaak. Daarbij mogen Italiaanse desserts natuurlijk niet ontbreken. Deze frisse tiramisu met limoncello is het perfecte voorbeeld.
Romige lagen mascarpone, zachte Italiaanse lange vingers gedrenkt in limoncello en citroensiroop, en een luchtige touch van opgeklopte room zorgen voor een lichte, zonnige versie van de klassieker. Ideaal als afsluiter van een mooie avond.
Deze tiramisu komt uit haar kookboek Too Easy.
Meer recepten uit dit boek? Blader dan door deze editie. Of bestel een mooi kookboek in onze shop.
Doe voor de limoncellosiroop het water, het citroensap en de suiker in een pannetje op matig vuur en roer tot de suiker oplost. Laat 4 minuten zacht koken, tot de siroop wat inkookt.
Laat afkoelen in de koelkast. Roer dan de limoncello erdoor.
Klop voor de mascarpone-lemoncurdroom de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille in een kom door elkaar, tot er zachte pieken zijn. Spatel voorzichtig de lemoncurd erdoor.
Doop 8 lange vingers ongeveer 3 seconden in de limoncellosiroop en verdeel ze over vier bordjes. Verdeel de helft van de mascarpone-lemoncurdroom erover en herhaal de laagjes met de rest van de lange vingers, siroop en room.
Bestuif met poedersuiker en dien op. Tip: Je kunt dit ook zonder de limoncello maken, vervang die in dat geval door citroensap en voeg 2 extra eetlepels suiker toe aan de siroop.