Terug naar overzicht
Tiramisu recept

Tiramisu, zo maak je dit klassieke Italiaanse dessert

Maar weinig mensen kunnen de verleiding van tiramisu weerstaan. Dat is ook niet zo gek als je weet dat tirami su ’trek mij omhoog’ betekent, wat zoveel inhoudt als ‘beur mij op’ of ‘maak me blij’.

En wie wil dat nou niet? In het weekend maken we dit heerlijke dessert het liefst zelf. Bij voorkeur in een grote schaal waar iedereen rijkelijk uit kan scheppen.

Meer lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.

Tiramisu recept

Tiramisu recept

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 uur
Totale tijd: 10 uur 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 220 ml espresso
  • 4 el likeur naar keuze: marsala, amaretto etc. laat weg voor alcoholvrij
  • 20 lange vingers bij voorkeur Italiaanse savoiardi
  • 420 gr mascarpone
  • 2 eieren gesplitst
  • 10 gr cacao
  • 6 el poedersuiker

Instructies

  • Doe de espresso en eventueel 2 eetlepels likeur naar keuze in een kom en roer alles goed door elkaar.
  • Dompel de lange vingers stuk voor stuk in het koffiemengsel en leg de lange vingers in een grote, ondiepe schaal.
  • Klop de mascarpone, samen met de resterende likeur, de eidooiers en het poedersuiker lobbig. Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de mascarpone.
  • Bedek de lange vingers met dit mengsel en bestrooi het geheel met cacao. Zet de tiramisu minimaal 10 uur in de koelkast.
3.56 van 9 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.