Tiramisu, zo maak je dit klassieke Italiaanse dessert
Maar weinig mensen kunnen de verleiding van tiramisu weerstaan. Dat is ook niet zo gek als je weet dat tirami su ’trek mij omhoog’ betekent, wat zoveel inhoudt als ‘beur mij op’ of ‘maak me blij’.
En wie wil dat nou niet? In het weekend maken we dit heerlijke dessert het liefst zelf. Bij voorkeur in een grote schaal waar iedereen rijkelijk uit kan scheppen.
4ellikeur naar keuze: marsala, amaretto etc.laat weg voor alcoholvrij
20lange vingersbij voorkeur Italiaanse savoiardi
420grmascarpone
2eierengesplitst
10grcacao
6elpoedersuiker
Instructies
Doe de espresso en eventueel 2 eetlepels likeur naar keuze in een kom en roer alles goed door elkaar.
Dompel de lange vingers stuk voor stuk in het koffiemengsel en leg de lange vingers in een grote, ondiepe schaal.
Klop de mascarpone, samen met de resterende likeur, de eidooiers en het poedersuiker lobbig. Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de mascarpone.
Bedek de lange vingers met dit mengsel en bestrooi het geheel met cacao. Zet de tiramisu minimaal 10 uur in de koelkast.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen