Tiramisu met framboos, roos en munt
Krijg je binnenkort eters en wil je indruk maken met een smakelijk dessert? Dan maak je deze tiramisu met framboos, roos en munt. Een heerlijke variatie op een klassiek Italiaans nagerecht.
Dit recept is afkomstig uit:
Koken met kruiden & bloemen – zaai, oogst en eet.
Pip McCormac (Good Cook)
Bestel hier het boek
Details
- Preparation Time: 00:25
- Cook Time: 01:00
- Servings: 6
Ingredients
- 300 ml hete earl grey-thee
- 300 g lange vingers
- 250 g frambozen
- 4 eieren, gesplitst
- 2 tl rozenwater
- 2 el munt, fijngehakt
- 100 g suiker
- rozenblaadjes
- melk
- fijne kristalsuiker
Preparation
- 1Schenk de thee in een hittebestendige schaal of kom en leg de lange vingers erin. Laat ze 1 tot 2 minuten weken. Haal ze eruit voordat ze helemaal uit elkaar vallen! Leg de helft van de lange vingers naast elkaar in een grote schaal of verdeel ze over zes aparte schaaltjes. Verdeel de helft van de frambozen erover.
- 2Klop in een andere kom met een elektrische mixer de eidooiers met het rozenwater, de munt en de helft van de suiker tot een licht en romig mengsel dat in volume minstens verdubbeld is. Het duurt zo’n 5 minuten voordat zich stijve pieken hebben gevormd. Ze moeten blijven staan als je de garde uit het mengsel trekt.
- 3Klop in een schone, droge kom met een elektrische mixer de eiwitten met de rest van de suiker tot een stijf en glanzend mengsel. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Spatel luchtig de stijfgeklopte eiwitten door het eidooiermengsel. Verdeel de helft van dit mengsel over de frambozen. Voeg nu nog een laagje lange vingers toe (gebruik alle overgebleven lange vingers). Verdeel vervolgens de rest van de frambozen en ten slotte het overgebleven eimengsel erover. Zet de tiramisu 1 tot 2 uur in de koelkast om op te stijven. Eenmaal gekoeld zal de textuur nog veel mooier zijn.
- 4Wil je indruk maken, bekleed dan een bakplaat met vetvrij papier en leg de gewassen rozenblaadjes erop. Bestrijk ze met melk en bestrooi ze met wat suiker. Laat ze ongeveer een uur drogen. Verdeel ze over de tiramisu vlak voordat je het dessert serveert.
- Author: Redactie
- Posted: september 1, 2016